Definitie haptotherapie volgens de Vereniging Van Haptotherapeuten

 
Klachten en gevoelens van onbehagen zijn vaak het gevolg van onze specifieke reactie op gebeurtenissen of situaties in ons leven. Een oorzaak van klachten kan zijn dat gevoelens of gedachten niet in overeenstemming zijn met het leven dat je leidt: je bent dan jezelf niet.
Als gevolg van de klachten en patronen die je ontwikkeld hebt kan het contact met de ander, met je omgeving, bemoeilijkt zijn.
In de haptotherapie wordt voelbaar gemaakt waar en op welk moment je blokkeert of jezelf terughoudt. Eventuele blokkeringen in je gevoel komen bij de haptotherapie gemakkelijker los, zodat gevoelens die zijn weggestopt, herkend en verwerkt kunnen worden en vervolgens een plaats kunnen krijgen in je leven.

Bij de haptotherapie geeft de aanraking informatie over je gevoelsleven. Het geeft inzicht in hoe je in het leven staat en over hoe je je hebt ontwikkeld.
Haptothe rapie helpt bij het zoeken naar een eigen evenwicht, waardoor een gevoelsfundament van veiligheid, zelfvertrouwen en ei genheid ontstaat en je je eigen plaats in de wereld om je heen ontdekt. Hierdoor ben je beter in staat je eigen mogelijkheden en onmogelijkheden onder ogen te komen.
Het gaat erom te ontdekken wie je in wezen bent en wat je bezielt. In plaats van toeschouwer te zijn neem je deel (participeer je). Je kunt jezelf zijn, wanneer je durft te voelen wat je bezighoudt en daar ook zoveel vertrouwen in hebt dat je ernaar gaat leven.
 
 
slogansErvaar dat het
ook anders kan
 
 

Conny Buis Haptotherapie

Geldelozeweg 31
1625 NW  Hoorn
(bij SanaDerm)

De Weyver 6
1718 MS  Hoogwoud 
(sportcentrum De Weyver)
 
Tel.: 06-29915398
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Triodos Bank NL83TRIO0254738974

AGBcodes 90-049216/90-57649
VVH-registratie 674
KvK nr. 37102078
BTW nr.1182.91.555

gz-haptorherapeut