Zo werk ik

Ik heb een praktijkruimte in Hoorn en in Hoogwoud. Je kunt plaatsnemen in de wachtruimte. Ik kom je dan ophalen. Tijdens onze ontmoeting beoordelen we samen of haptotherapie voor jou een goede keuze is. Het eerste gesprek is dan ook kosteloos. Voor vervolgafspraken is het tarief €75,- incl. BTW.
Ik ben lid van de Vereniging van Haptotherapeuten VVH en een flink aantal ziektekostenverzekeraars vergoedt de kosten van haptotherapie gedeeltelijk. Neem voor de zekerheid contact op met uw eigen zorgverzekeraar of klik voor een lijst van verzekeraars op deze link.
Een sessie duurt over het algemeen een uur. 
De totale therapieduur is per persoon verschillend en is afhankelijk van de vraag. Dit bepalen we na de kennismaking samen.
 
In de eerste sessies wordt er stilgestaan bij de haptonomische benadering. Je ontdekt je eigen
mogelijkheden en vermogens tot contact. De essentie van de therapie is dat je aan den lijve
kunt ervaren wat er speelt en wat je mogelijkheden zijn. Mogelijkheden kenmerken je en geven
motivatie om jezelf te ontwikkelen. Een sessie bestaat uit een combinatie van gesprek, oefeningen en "werken op de bank”.

Wat gebeurt er tijdens een sessie haptotherapie?

  • In het gesprek is er aandacht voor het onder woorden brengen van je gevoelens. Stilstaan bij wat je voelt en van daaruit de woorden laten opborrelen. Zodoende leer je letterlijk naar jezelf te luisteren.

  • Met oefeningen onderzoek je wat de invloed van de omgeving en de ander op je is. In verschillende posities en oefeningen ga je herkennen wat je beleving erbij is en wat je kunt ontwikkelen.

  • Werken op de bank betekent dat je op de behandeltafel ligt en aangeraakt wordt. Gerichte, affectieve aanraking verzacht, opent en laat je voelen wie je in wezen bent. Verborgen talenten, kracht, vitaliteit en inspiratie zijn aan den lijve voelbaar. Op basis hiervan kun je "verstopte gevoelens" verwerken.

slogansVertrouw op je gevoel
 
 

Conny Buis Haptotherapie

Geldelozeweg 31
1625 NW  Hoorn
(bij SanaDerm)

De Weyver 6
1718 MS  Hoogwoud 
(sportcentrum De Weyver)
 
Tel.: 06-29915398
Mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Triodos Bank NL83TRIO0254738974

AGBcodes 90-049216/90-57649
VVH-registratie 674
KvK nr. 37102078
BTW nr.1182.91.555

gz-haptorherapeut